Korte keten

Wanneer je kiest voor onze zuivelproducten, kies je voor zuivel uit Drenthe. Wij werken met een korte keten: in zo min mogelijk stappen van de boer naar de consument. Niet alleen kennen we de boeren waarmee we werken, ook de andere ingrediënten (zoals blauwe bessen) halen we uit de regio. Het beste van Drenthe samen!

Van koe tot keukentafel

We kennen de boeren die de melk bij ons aanleveren. Zij werken allemaal biologisch of biologisch-dynamisch en hebben aandacht voor dier en natuur. De melk die hun dieren leveren, verwerken wij tot heerlijke zuivelproducten. Daarbij houden we de voeding puur, met zo min mogelijk bewerkingen en een ambachtelijk productieproces. Onze producten worden vervolgens landelijk verkocht bij natuurvoedingswinkels en boerderijwinkels. In een glazen verpakking, die je als consument gemakkelijk weer terugbrengt bij de winkel. Alle retourflessen komen weer bij ons in Tweede Exloërmond terecht, waar we ze zelf schoonspoelen.

Blauwe bessen uit de regio

De succesvolle introductie van de PureBlu Karnemelk is hiervan het eerste voorbeeld geweest. Karnemelk met Blauwe Bessensap van Biologische bessenteler Noorderbos uit Tiendeveen. Maar wij vinden het feit dat de meeste bessen (ook biologisch) van ver moeten komen namelijk lastig uit te leggen. Omdat de lekkerste blauwe bessen gewoon in Nederland geteeld worden. Bij Edo en Maria van kwekerij Noorderbos in Tiendeveen zijn ze volledig gespecialiseerd in het telen van de lekkerste rassen en is het mengen van de verschillende rassen en kwaliteiten een passie geworden om tot een zo lekker mogelijk sap of saus te komen. En die gebruiken wij dan graag in onze zuivelproducten.

Naast de PureBlu Karnemelk maken we op basis van een heerlijke blauwe bessensaus ook de PureBlu Yoghurt. Met minder suiker als in andere vruchtenyoghurts, zodat u de smaak van de blauwe bessen nóg beter proeft!

Geiten- en schapenmelk

Wij verwerken niet alleen koemelk uit de regio. We zijn er trots op dat we inmiddels ook biologische geiten- en schapenmelk verwerken en hiermee onze bekende Yogarde lijn hebben kunnen uitbreiden. Onze geitenmelk is afkomstig van de Kruidenwei in Nooitgedacht, waar Ayla en Ger een bonte kudde van 160 geiten houden en de schapenmelk van Gerard Henstra van de Schaapsborg in Borger zorgt voor heerlijk volle schapenproducten.