Over Yuri en Desirée

Met dertig jaar ervaring op zak, namen we in 2017 het bedrijf Drentse Aa Zuivel over. In 2020 startten we Craft Dairy, wat is uitgegroeid tot het overkoepelende merk waar al onze productlijnen onder vallen. We zijn

Over Yuri

“In het bedrijf houd ik me vooral bezig met de productie, de processen en de leveranciers. En daarin probeer ik zo goed mogelijk uit te dragen wat we met ons bedrijf doen en vooral waarom we dit doen. Zo hoop ik mensen te inspireren en te enthousiasmeren voor duurzame, ambachtelijke zuivel.

Zelf ben ik ook echt een zuivelliefhebber. Bij de lunch een glas karnemelk of ’s middags een glas volle melk… heerlijk! Het grappige is dat het product dat ik zelf iedere ochtend eet van een andere boerderij komt; dat is WaddenMax in Hornhuizen. Zij maken een heerlijke kwark waar ik elke ochtend mee ontbijt. Wij maken zelf geen kwart, dat is een proces dat nog niet in ons bedrijf past.

Wat ik ook heerlijk vind is een pot van onze Griekse Yoghurt openen na het eten, lekker met honing en noten. Gewoon omdat het een echt verwenproduct is; zo vast en romig. Daar krijgen we ook zo verschrikkelijk veel opmerkingen over! De Griekse Yoghurt is echt een favoriet.”

over Desirée

“Ik heb ooit gezegd: “een eigen bedrijf, daar moet ik niet aan denken,” maar toch zit ik er nu middenin. We hebben er destijds voor gekozen om samen terug naar het Noorden te gaan en samen te gaan voor ons eigen productiebedrijf. De jaren voordat we Craft Dairy startten werkte Yuri in de handel en werkte ik in het onderwijs. En dat sociale aspect vind ik ook weer in ons eigen bedrijf.

Het werken met de mensen in ons team is natuurlijk heel mooi. En ook de reacties die we van mensen krijgen zijn geweldig. De Yogarde is ons grootste product en daar krijgen we heel veel complimenten over. Die wordt eigenlijk echt gegeten als ‘geniet-yoghurt’, als ontbijtproduct. En hoe fijn is het om mensen daar blij mee te maken.

Als ik de tijd heb – en eigenlijk doe ik dit helemaal niet zo vaak – vind ik het heerlijk om zelf een kwartaart te maken op basis van Yogarde. Of om zelf ijs te maken van onze melk en slagroom. Of eigenlijk is onze slagroom ‘gewoon zo’ ook al heel erg lekker; perfect bij wat verse aardbeien.”