Biologisch werken

Biologisch werken is voor ons een grondvoorwaarde voor ons bedrijf, en is meer dan het inkopen en verwerken van biologische grondstoffen.

Het begint bij biologisch

Bevlogen boeren, die verder gaan dan alleen het weglaten van kunstmest en bestrijdingsmiddelen, maar samen met de dieren en de natuur hun bedrijf willen vormgeven. Zonder drang naar nóg meer, of nóg groter. Gewoon boeren zoals het bedoeld is en iets moois achterlaten wat niet alleen veel gevraagd heeft van de aarde, maar ook iets heeft teruggegeven. Wij werken met boeren voor wie het boeren begint bij biologisch, maar die nóg meer willen doen. Dat kan in natuurbeheer, nog meer weidegang voor de koeien en het behouden van de horens op de koe. Iedere boer heeft hierin zijn eigen ontwikkeling op de punten die bij zijn bedrijf passen.

We kennen de boeren

En als zuivelbedrijfje willen we dan proberen deze kwaliteiten zoveel mogelijk door te geven in de producten. Hoe? Door in de eerste plaats alleen met biologische melk te werken, 100%, geen discussie. En door de melk die we verwerken zo dicht als mogelijk uit de buurt te halen, want een herkenbare herkomst is belangrijk én duurzaam. We kennen de boeren en we weten wat ze doen.

Ambachtelijke productiemethodes

Met zo min mogelijk bewerkingen en ambachtelijke productiemethodes maken we er vervolgens de lekkerste zuivelproducten van; ongehomogeniseerde volle melk, écht gekarnde karnemelk en boter, en lang gerijpte yoghurt. Want tijd is smaak, ook in zuivel.

Een intensieve manier van werken waarmee we het ons misschien niet makkelijk maken, maar wel met zeer veel voldoening naar het resultaat kunnen kijken. En proeven natuurlijk!