Onze merken

Onze heerlijke zuivelproducten vind je onder verschillende merknamen in de schappen. Zo is alle geiten- en schapenzuivel te vinden onder onze naam Craft Dairy. En vind je alle biologisch dynamische koezuivel met het Demeter-keurmerk onder de naam Ommelanden. Ook de Drentse Aa Zuivel, waar Ommelanden uit is ontstaan, is op sommige plekken nog verkrijgbaar. En: ken je onze kazen al?

Craft Dairy

Biologische geiten- en schapenzuivel, ambachtelijk bereid

Ommelanden

De allerlekkerste Demeter-zuivel, in glas verpakt

Onze kazen

Demeter koekaas en biologische geiten- en schapenkaas

Drentse Aa Zuivel

Al jaren een begrip in de regio; overgegaan in Ommelanden Zuivel

 • Slagroom

  Deze slagroom wordt bereid van biologische melk uit de regio. Onze slagroom bevat minimaal 35% vet die zorgt voor een heerlijke volle smaak.

 • Kefir

  Kefir is een oergezonde, licht tintelende zuiveldrank, oorspronkelijk afkomstig uit de Kaukasus. We gebruiken hiervoor de biologische melk uit de regio en echte levende kefirculturen. De glazen fles zorgt voor de beste smaak en wordt eindeloos hergebruikt. Lekker duurzaam!

 • Magere Yogarde

  Voor de Yogarde Mager volgen we dezelfde receptuur als bij reguliere Yogarde, alleen dan met magere melk. Dit resulteert in een magere yoghurt met stevigheid en smaak.

 • Yogarde

  Een uitgesproken zachte en smaakvolle yoghurt, die in tegenstelling tot de bekende roeryoghurts niet schenkbaar is, maar vast in de pot staat.

 • Magere yoghurt

 • Volle yoghurt

  Onze volle yoghurt rijpt lang in de ketel en wordt vlak voor het afvullen glad geroerd waardoor hij schenkbaar blijft. De lange rijping zorgt voor een rijke smaak die behouden blijft in de glazen fles. Afgeroomde melk van biologische koeien uit de regio wordt door ons verwerkt tot deze heerlijke magere yoghurt. Toch smaakvol door…

 • Karnemelk

  Echt gekarnde karnemelk is bijzonder. Het is de lekkerste! Het aanzuren van de melk en het karnen tot boerenboter en karnemelk is een tijdrovend en bewerkelijk proces. Bij de zuivelbereiding van Ommelanden Zuivel wordt die tijd genomen, die zorgt voor de rijke smaak. De glazen fles zorgt voor een duurzame verpakking en behoud van de…

 • PureBlu karnemelk

  PureBlu karnemelk is karnemelk met blauwe bessensap uit de regio, van biologische bessenteler Noorderbos uit Tiendeveen.

 • Halfvolle melk

 • Volle melk

  Zelfs de Volle Melk is bijzonder. We maken deze met een natuurlijk vetgehalte, wat in de zomer iets lager is als in de winter. Omdat we de melk ook niet homogeniseren kan de melk een beetje opromen. Gewoon puur natuur, omdat dat het lekkerste is.

 • Slagroom

  Deze slagroom wordt bereid van biologische melk uit de regio. Onze slagroom bevat minimaal 35% vet die zorgt voor een heerlijke volle smaak.

 • Crème fraîche

  Door het toevoegen van melkzuurbacteriën aan onze room en deze langzaam te laten rijpen ontstaat de heerlijke crème fraîche van Ommelanden Zuivel. Friszuur en eindeloos toepasbaar in warme en koude keuken.