Over Craft Dairy

Al meer dan 30 jaar wordt op ambachtelijke wijze de lekkerste biologische zuivel geproduceerd in Drenthe. We verwerken biologische melk van boeren bij ons uit de regio tot een breed assortiment ambachtelijke zuivelproducten. Om vervolgens mensen door heel Nederland kennis te laten maken met echte Drentse zuivel. Onze producten worden landelijk verkocht in met name natuurvoedingswinkels en boerderijwinkels.

Heldere keuzes

We maken hele heldere keuzes, die niet altijd makkelijk zijn. Maar het zijn wel keuzes die voor die duurzaamheid en smaak onbetwistbaar zijn. Wij vinden bijvoorbeeld dat een glazen verpakking absoluut de beste, meest duurzame verpakking is voor zuivel. Daarom werken we met een glazen statiegeldfles. Maar ook thema’s als biologisch werken, ambachtelijk werken en het behoud van een korte keten zijn belangrijke thema’s binnen Craft Dairy en haar merken.

Biologisch werken

Bij Craft Dairy verwerken we uitsluitend biodynamische en biologische melk, voor ál onze producten en productlijnen. Dat is een grondvoorwaarde voor ons bedrijf. Maar we gaan nog een stap verder dan het verwerken van enkel biologische melk: we wérken biologisch. Zo werken we graag met boeren die net een stap verder gaan dan het weglaten van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Wij werken met boeren die aandacht hebben voor dier en natuur; boeren die zelf zo duurzaam mogelijk willen werken. Lees meer over biologisch werken.

Ambachtelijk werken

Onze producten zijn met recht ambachtelijk: we maken onze producten met methodes en recepten die in de moderne zuivelindustrie niet meer gebruikelijk zijn. Simpelweg omdat ze teveel tijd kosten, niet efficiënt genoeg zijn of gewoon teveel vakmanschap vragen. Het beste voorbeeld hiervan is onze karnemelk; deze wordt nog echt gekarnd uit volle aangezuurde melk. Lees meer over ambachtelijk werken.

Korte keten

Onze zuivelproducten komen in zo min mogelijk mogelijk stapjes naar te toe. Daarmee houden we rekening in ons eigen productieproces, maar ook in bijvoorbeeld de toelevering van de melk. Hoe we dat doen, lees je hier.

Middenin Drenthe

Ruim vijf jaar na de start van Craft Dairy en na meer dan 30 jaar gevestigd te zijn geweest in Rolde, werd het tijd voor iets groters. Daarom produceren we nu – nog steeds midden in Drenthe – vanuit Tweede Exloërmond: het grotere pand biedt ons veel mogelijkheden. De ruimte zal in de eerste plaats worden ingezet om dat wat we doen, nóg beter te doen: de ambachtelijke productie van zuivel op een professionele wijze, waarbij smaak en duurzaamheid voorop staan. Het geeft ons ook de kans het assortiment verder uit te breiden met zuivelproducten in glasverpakking, of de productie van nieuwe productgroepen.

Wil je af en toe eens een kijkje achter de schermen krijgen?  Volg ons dan op Facebook of bekijk bovenstaande video.